REMEDII ÎMPOTRIVA RĂCELII

Nu există o protecție reală împotriva răcelii - dar poți trata eficace acele simptome neplăcute ale răcelii comune.

cold remedies
Nu există o protecție reală împotriva virusurilor asociate răcelii…

...dar poti trata eficace acele simptome neplacute ale racelii comune.

Răcelile sunt printre cele mai comune afectiuni. Virusurile asociate răcealii pot determina aparitia racelii comune de până la patru ori pe an, iar la copii chiar si mai des. Zece episoade de răceală pe an poate fi considerate normale la copii. Pentru ca există mai mult de 300 de tipuri diferite de virusuri, faptul că organismul a rezistat la o infecție nu conferă imunitate de durată. Deși nu se poate face nimic împotriva virusurilor care provoacă răceala comuna, simptomele de răceală pot fi ameliorate eficace, atât ȋn cazul adulţilor, cât şi ȋn cel al copiilor.

Chiar daca nu există o protecție reală împotriva virusurilor asociate răcelii - poti trata eficace acele simptome neplacute ale racelii comune, astfel incat sa te poti bucura in continuare de timpul tau, chiar daca esti racit!

Simptome frecvente asociate racelii comune si durata acesteia

cold processing graphic English 72 dpi

În afară de simptomele specifice precum prezenta secrețiilor nazale apoase și durerea de gât, insotite uneori de temperatura ridicată sau febra, simptomele răcelii comune includ și acele dureri de cap enervante, dureri musculare și disconfort general. După cum spune această afirmație cu privire la durata unei răceli: „În trei zile vine, alte trei zile este prezentă și în alte trei zile dispare”. Corect! Răcelile ne pot deranja aproximativ o săptămână - și, de cele mai multe ori, nu dureaza mai mult.

Evolutia răcelii comune

Initial, răceala își face simțită prezența prin simptomele precum o senzatia de gadilat in gat și o forma usoara de frison.

Aceastor simptome li se adauga apoi secrețiile nazale apoase. După una sau două zile, durerea în gât și secrețiile nazale apoase se agravează. Inflamatia la nivelul mucoasei nazale va ingreuna respiratia prin nas. În acel moment, destul de frecvent, pacienții se plâng si de dureri de cap și / sau dureri musculare. In a patra zi, odată ce virusurile au ajuns la nivelul bronhiilor, un semn ca infecția s-a extins este aparitia unei tuse puternice. Febra (sau temperatura ridicată) observată la mulți pacienți este o altă consecință a infecției.

Prevenirea răspândirii răcelii comune

Răcelile sunt transmise de la persoană la alta atunci când oamenii tușesc sau strănută.

De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, milioane de virusuri sunt expulzati în aer, picăturile fine ramanand în aer câteva minute, în timp ce virușii expulzați pot persista acolo ore întregi. Cu fiecare inspir, virusurile intră apoi in organismul altor oameni prin intermediul cailor lor respiratorii. Dacă strângeți mâna unei persoane racite și mai târziu vă atingeți gura - mâinile vor fi calea de trasmitere a virusurilor!

Spălarea frecventă a mâinilor este primul pas care trebuie făcut în prevenirea răspândirii. Un sistem imunitar puternic va avea grijă de restul - cu alte cuvinte, va combate virusurile rămase. Se știe că un sistem imunitar slabit este mult mai probabil să cedeze unei raceli comune decât unul puternic!

Mai ales în perioada rece este important să aveti un aport adecvat de vitamine și să mâncați fructe și legume proaspete de mai multe ori pe zi! Dar si efectuarea de exercitii fizice regulat si un somn linistit pot ajuta sistemul imunitar.

Recunoașteți și evitați ,,complicii răcelii''

• Temperaturile scazute pot crește riscul de a contacta o răceala comună: temperaturile scăzute slăbesc sistemul de aparare al organismului și ingreuneaza circulația sângelui prin membranele mucoase. Senzatia de picioarele reci poate determina constrictia vaselor de sange, fiind un prim semn al expunerii corpului la temperaturi scazute.

• Incaperile incalzite excesiv pot, de asemenea, să favorizeze aparitia răcelii: Aerul cald usucă membrana mucoasă, cea mai importantă bariera împotriva microorganismelor; astfel virusurile pot intra in organism mai usor.

• Stresul de asemenea slăbește sistemul imunitar. Scăzând nivelul de stres, prin exerciții de relaxare în timpul zilei, poti ajuta corpul și sistemul imunitar.

Ce poți face pentru a preveni

Beți cel puțin doi litri de lichide pe zi! Acest lucru menține membrana mucoasă umedă! Membranele mucoase uscate sunt cele mai predispuse la contactarea bacteriilor si a virusurilor.

Exerciții fizice dese, afară - în aer liber! Este valabil de asemenea si pentru sezonul rece - nu uitați să purtați haine adecvate. Când ieșiți afară toamna sau iarna, trebuie sa nu uitați niciodată sa aveți manuși, eșarfă și un obiect vestimentar de acoperit capul.

• Asigurați-vă că va odihniți suficient! Studiile au arătat faptul ca un somn liniștit ne protejează împotriva infecțiilor! Necesarul de somn diferă de la o persoană la alta. In mod normal se încadrează între șase și zece ore de somn pe noapte.

• Includeți în alimentație acele alimente care sa asigure necesarul zilnic de vitamine.

• Sistemul imuntar poate fi ajutat prin activitati precum: dusuri reci si calde, sauna, exercitii fizice de rezistenta.

Spălați-vă pe mâini de mai multe ori pe zi.

Aerisiți camera regulat și nu lasați ca aerul sa devină uscat.

• Dacă este posibil, evitați întalnirile și zonele aglomerate în perioada de toamnă sau iarnă. In aceste perioade, mediul este favorabil raspandirii virusurilor!

Măsuri pentru ameliorarea simptomelor asociate răcelii comune

În cazul în care totuși răcești, masurile de mai jos sunt esențiale pentru a ameliora simptomele asociate:

• Odihnă suficientă

• Somn suficient

• Remedii pe care le puteți face în casă, precum comprese reci, aerosol,etc

• Aer curat

• Destulă umiditate în cameră

Nu este indicat sa fumați în tot acest timp deoarece substanțele nocive afectează și membranele mucoase deja atacate.

Trebuie să vă adresați medicului dacă...

• răceala durează mai mult de 10 zile

• este prezentă febra crescută sau febra si durerea persista mai mult de doua zile chiar dacă s-a urmat un tratament medicamentos.

• sputa expectorată are o culoare galben-verzuie. În acest caz înseamnă că sunt prezente bacterii, caz în care este posibil să fie nevoie de tratament cu antibiotic.

• durerea de la nivelul gatului se agraveaza si persista mai mult de trei zile

• pe limba sau la nivelul mucoasei a gâtului apar puncte sau pete albicioase sau galbene - în acest caz se pot semnala o infecții fungice.

• amigdalele prezintă puncte albe dispuse uniform

Cum recunoaștem gripa

În cazul răcelii comune, simptomele principale sunt secretiile nazale apoase, durerea in gat și durerile de cap. Această afectiune poate apărea oricand, pe tot parcursul anului. Pe de altă parte, virusurile Influenza, mai bine cunoscută sub numele de gripă, apare doar în perioadele unei epidemii când circulă virusurile gripale. Cu alte cuvinte, de obicei nu există epidemie de gripă în timpul verii. În cazul gripei, boala se instalează destul de rapid și sever, fiind însoțită de febră ridicată care, de cele mai multe ori, nu reacționează deloc, sau doar slab, la măsurile de combatere a febrei. Un alt indiciu puternic este durerea musculară severă.

Este important să începeți rapid tratamentul, deoarece altfel virusurile gripale pot invada corpul mult mai ușor, iar timpul este vital în lupta cu ei.

Bolile infecțioase, cum ar fi gripa, sunt transmise de la persoană la persoană. Din cauza acestui risc de infecție cu o boala contagioasă, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă vaccinarea populatiei, pentru a proteja toti oamenii și a opri boala să se răspândească. Vaccinarea este recomandată în special la copii, vârstnici, femei însărcinate, pacienți care sufera de alte afectiuni sau prezinta risc de complicatii. Deoarece virusurile gripale sufera mutatii (se modifica) si se tranforma intr-o alta varianta de virus Influenza în fiecare an, vaccinarea trebuie repetată anual.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. Politica de Confidențialitate

Permite toate Utilizare doar cookie-uri necesare