REMEDII ÎMPOTRIVA RĂCELII
Trebuie să vă adresați medicului dacă
- Răceala durează mai mult de zece zile.
- Febra este mare sau dacă febra și durerea persistă mai mult de două zile în ciuda administrării medicamentelor.
- Sputa expectorată print tuse are o culoare verde-galbenă. Aceasta înseamnă că sunt prezente bacterii, caz în care e posibil să fie nevoie de antibiotic.
- Durerea de la nivelul gâtului se agravează și persistă mai mult de trei zile.
- Pe limba sau la nivelul mucoasei gâtului apar puncte sau pete de culoare albă până la galbenă, în acest caz se pot semnala infecții fungice.
- Amigdalele prezintă puncte albe dispuse uniform.
Cum puteți ameliora simptomele asociate RĂCELII comune
În cazul unei răceli, următoarele recomandări vă pot ajuta să ameliorați simptomele asociate:
- Odihnă suficientă
- Somn suficient
- Remedii pe care le puteți face în casă, precum compresele reci, aerosoli, etc
- Aer curat
- Umiditate suficientă în cameră
Nu este indicat să fumați în tot acest timp, deoarece substanțele nocive afectează mucoasa de la nivelul căilor respiratorii.
Ce puteți face în scopul prevenției
- Beți cel puțin doi litri de apă pe zi! Acest lucru menține membrana mucoasei umedă! Membranele mucoase uscate sunt cele mai predispuse la contactarea bacteriilor și virusurilor.
- Asigurați-vă că faceți suficientă mișcare, cel mai bine afară, la aer curat! Acest lucru este valabil și în sezonul rece - nu uitați să purtați haine corespunzătoare! Când ieșiți afară toamna și iarna, ar trebui să purtați o eșarfă, mănuși și o căciulă. Pe timp de iarnă se pierde multă căldură, mai ales în zona capului.
- Asigurați-vă că vă odihniți suficient! Studiile au arătat faptul că un somn liniștit ne protejează împotriva infecțiilor! Necesarul de somn diferă de la o persoană la alta. În mod normal se încadrează între șase și zece ore de somn pe noapte.
- Repausul la pat este, de asemenea, foarte important în tratamentul răcelilor, gripei și altor boli infecțioase.
- Includeți în alimentație acele alimente care să asigure necesaul zilnic de vitamine.
- Sistemul imunitar poate fi susținut prin activități precum dușuri calde și reci, saună și exerciții fizice de rezistență.
- Spălați-vă pe mâini de mai multe ori pe zi.
- Aerisiți în mod regulat încăperile și împiedicați uscarea aerului.
- Dacă este posibil, evitați adunările mari de oameni în perioada de toamnă sau iarnă. În aceste perioade, mediul este favorabil răspândirii virusurilor!
Remedii împotriva răcelii: IDENTIFICAȚI și evitați factorii răcelii.
- Temperaturile scăzute pot crește riscul de răceală obișnuită: Temperaturile scăzute slăbesc apărarea organismului prin limitarea fluxului sanguin prin membranele mucoase.
- Și încăperile prea calde pot favoriza răceala: aerul cald usucă mucoasa, o barieră importantă împotriva microorganismelor, făcând-o astfel mai puţin impermeabilă la microbi. Astfel, virusurile pot pătrunde și se pot stabili mai ușor acolo.
- De asemenea, stresul slăbește foarte mult apărarea organismului: Scăderea nivelului de stres, prin exerciții regulate de relaxare în timpul zilei, ajută la întărirea sistemului imunitar și a apărării organismului!
Prevenirea răspândirii răcelii comune
Răcelile sunt transmise de la o persoană la alta atunci când oamenii tușesc sau strănută.
De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, milioane de virusuri sunt expulzați în aer, picăturile fine rămânând în aer timp de câteva minute, în timp ce virusurile expulzate pot persista acolo ore întregi. La fiecare inspir, virusurile intră apoi în organismul altor oameni prin intermediul căilor lor respiratorii.
Strângerile de mână sunt, de asemenea, un mod rapid de transmitere a virusurilor.
Spălarea frecventă a mâinilor este primul pas care trebuie făcut pentru a preveni răspândirea. Un sistem imunitar puternic va lupta cu virusurile. Este cunoscut faptul că un sistem imunitar scăzut este mult mai probabil să cedeze răcelii obișnuite decât unul puternic! În timpul sezonului rece este important să consumați o cantitate suficientă de vitamine, să mâncați fructe și legume proaspete de cât mai multe ori pe zi! Sistemul imunitar este, de asemenea, întărit prin mișcare și somn.
Simptome tipice și durata unei răceli
În afară de simptomele specifice precum rinoreea, durerea în gât și uneori temperatura ridicată sau febra, simptomele răcelii comune includ și dureri de cap, dureri musculare și disconfort general. Răcelile pot dura aproximativ o săptămână.
Nu există o protecție reală împotriva virusurilor asociate răcelii...
...dar puteți trata eficace acele simptome neplăcute ale răcelii comune
Răcelile sunt printre cele mai frecvente afecțiuni. Virusurile asociate răcelii pot determina apariția răcelii comune de până la patru ori pe an, iar chiar mai des la copii. Zece episoade de răceală pe an pot fi considerate normale la copii. Pentru că există mai mult de 300 de tipuri diferite de virusuri, faptul că organismul a rezistat la o infecție nu conferă imunitate de durată. Deși nu se poate face nimic împotriva virusurilor care provoacă răceala comună, simptomele răcelii pot fi ameliorate în mod eficace, atât în cazul adulților, cât și în cel al copiilor.
Chiar dacă nu există o protecție reală împotriva virusurilor răcelii, puteți trata în mod eficace acele simptome neplăcute ale răcelii comune, astfel încât să te poți bucura în continuare de timpul tău, chiar dacă ești răcit.
Cum să recunoașteți gripa
În cazul răcelii comune, simptomele principale sunt rinoreea, durerea în gât și durerea de cap. Această afecțiune poate apărea oricând, pe tot parcursul anului. Pe de altă parte, virusurile Influenza, care provoacă gripa, apar doar în perioadele unei epidemii când circulă virusurile gripale. Cu alte cuvinte, de obicei, nu există epidemie de gripă în timpul verii. În cazul gripei, boala se instalează destul de rapid și sever și este însoțită de febră mare, care deseori nu reacționează deloc, sau doar slab, la măsurile de ameliorare a febrei. Un alt indiciu puternic este durerea musculară severă.
Este important să începeți rapid tratamentul, deoarece astfel virusurile gripale pot invada organismul mult mai ușor, iar timpul este vital în lupta cu ele.
Bolile infecțioase precum gripa se transmit de la o persoană la alta. Din cauza acestui risc de infecție contagioasă, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) recomandă vaccinarea tuturor, pentru a proteja pe toată lumea și pentru a opri răspândirea bolii. Vaccinarea este recomandată în special copiilor, vârstnicilor, femeilor însărcinate și pacienților cu o tulburare subiacentă sau cu risc de complicații. Deoarece virusurile gripale sunt extrem de agile în materie de schimbare, în fiecare an apar alte variante ale virusurilor și, prin urmare, vaccinarea ar trebui repetată anual.